Sommarnotarie

Varje sommar anställer vi juridikstuderande som under några veckor vill bli en del i vårt juridiska arbete. Målsättningen med sommarnotarieprogrammet är att du som juridikstuderande ska få en inblick i hur det är att arbeta som junior biträdande jurist under ledning av mer erfarna jurister. Som sommarnotarie får du dels en handledare som ser till att du får spännande och utmanande arbetsuppgifter, stöd och kontinuerlig feedback på ditt arbete. Du tilldelas också en egen fadder som ser till att du kommer in i gänget på ett bra sätt.

 

Vad får man göra som sommarnotarie?

Att vara sommarnotarie hos oss ger dig en bra introduktion till arbetet som affärsjurist. Typiska arbetsuppgifter kan vara rättsutredningar, avtalsgranskning och på olika sätt vara behjälplig i våra klientuppdrag. Vi vill också att du som sommarnotarie ska få möjlighet att lära känna Lindahl som byrå och de människorna som arbetar här. Därför varvas arbetet med såväl utbildning som sociala aktiviteter.

Om du är intresserad av att söka sommarnotarieplats på något av våra kontor är ett tips att vara ute i god tid med din ansökan. Ansökningsperioden brukar ofta starta i början på december och du ansöker via sidan lediga tjänster. För mer information om hur det är att vara sommarnotarie på Lindahl, läs gärna blogginläggen från tidigare års sommarnotarier på vår facebooksida Lindahl Karriär under "Lindahlbloggen".

 

Tillbaka till Lindahl Student